Egger Bryggeri
HISTORIA
Mountain Brews öl bryggs på traditionellt vis av österrikiska bryggeriet Egger. Rötterna till Egger kan spåras ända tillbaka till 1600-talet. Bryggeriet omnämns i skrift första gången år 1675 och tillhör då ölhandlaren Hans Gwercher, beläget i utkanten av Kufstein i Österrike. I det 19: e århundradet övergår bryggeriet i händerna på familjen Egger. 1978 flyttas det oberoende bryggeriet, grundat på århundraden av tradition, till en toppmodern anläggning i Unterradlberg. Idag brygger man fortfarande öl i strikt överensstämmelse med ”the BeerPurity Law of 1516”, vilket säkerställer högsta kvalitet.
UTMÄRKELSER
Deutsche Landwirtschaftliche Gesellschaft – DLG
Eggers öl har blivit utsedd till ”Bästa öl” för sjunde året i rad (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 och 2016) och tilldelades GULD!International Golden America Award for quality
Egger bryggeri är det första och enda bryggeriet i Österrike att ha tilldelats detta pris i New York för enastående kvalitet.NEWS-Beer test champion
Egger bryggeri fick den eftertraktade titeln ”Ölmästare – 2006” av en nyhetstidning för sin produkt ”EGGER Premium”. Under 2007 placerade Egger sig på en 3:e plats och 2008, på 2:a plats.Monde Selection – världens val
Första ”Guldmedaljen” för ett österrikiskt bryggeri – en trofé för internationell kvalitet och många guldmedaljer för alla produkter.
INFORMATION OCH FAKTA
Mountain Brews öl bryggs på traditionellt vis av österrikiska Egger bryggeri. Egger är och har varit en av de största privata bryggerierna i Österrike, St Pölten-Unterradlberg sedan 1978. Att producera högkvalitativ öl med bästa smak, ligger högst på prioriteringslistan för Egger, precis som det gjorde redan 1978.
Produktionen arbetar i tre-skift, med upp till 12 brygger per dag (vilket motsvarar cirka 40 lastbilslaster per dag, 5 dagar i veckan). 50.000 burkar och 30.000 flaskor fylls per timme, varav 75% säljs i Österrike, de resterande 25% säljs till Italien, Tjeckien, Slovenien, Kroatien, Slovakien, Ungern, Rumänien, Ryssland, Tyskland, Serbien, Schweiz, Australien, Bulgarien, Nederländerna och Kina. År 2015 producerade bolaget 820.000 hektoliter öl! Produkterna kvalitetsäkras och inspekteras regelbundet i enlighet med strikta riktlinjer för att garantera högsta kvalitet.
INGREDIENSER
Vatten
Vatten är den viktigaste ingrediensen för ett bryggeri. Egger drar sitt vatten från sin egen vattenkälla.
Korn
De nyskördade maltkornen lagras i ett österrikiskt malthus i sex veckor efter att den levererats. Detta gör det möjligt för spannmål att gå i vila efter skörden och förbereda sig för groning. Kornet ska sedan mälta, en process som går ut på att man blötlägger kornet för att lura det att gro. När malten uppnått önskad groning, stoppas processen och malten torkas eller rostas.
Humle
Humlen definierar smaken av ölen, från mild till svagt bitter. Förutom österrikisk humle, använder Egger också aromatiska humle från Hallertau i Tyskland.
Senaste kommentarer